Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

Pages

вторник, 11 април 2017 г.

Козунак в хлебопекарна



Замесва се и се оформя на ръка,а се пече в хлебопекарната!!!
Приготвен в хлебопекарна Горение 1200


Продукти:

около 550 гр. пресято брашно
80 гр. захар /подсладител-по желание/
25 гр. жива мая
80-90 гр. мазнина
3 яйца
150-170 мл. прясно мляко
щипка сол-по желание
есенция ванилия
кора от лимон
стафиди,локум-по желание
няколко капки вишнев ликьор от
ракия-по желание


Приготвяне:

Прави се рядка каша от 100 гр. брашно,40 гр. захар,маята и 50 мл. прясно мляко,оставя се да удвои обема си.
Към сместа се прибавят останалите продукти + 1/2 от мазнината,а другата 1/2 се оставя при месенето и се замесва меко и нелепнещо тесто.
Замесеното тесто се поставя в намазнена купа със стреч фолио и в друг голям плик и се оставя да втаса около 2 часа.
След това тестото се разделя на две части,правят се дълги фитили и се сплита,поставя се в съда на хлебопекарната /леко намазнен/.



Хлебопекарната се включва на програма печене,само за 1-2 мин.,за да се затопли леко и съда се поставя вътре оставя се да втаса окончателно на изключено.
Когато втаса се намазва с разбит белтък,поръсва с кристална захар и се включва на програма печене- 1 час на слаба коричка и ако има нужда още 30 мин. на средна коричка,проверява се с дървено шишче,ако е сухо е готово.

* Всички продукти да са със стайна t*.
* Продуктите хубаво се разбиват с тел,преди да се смесят с          втасалата мая.






















След,като се изпече може да се намаже със сироп от сладко /например от ягоди/,така се запазва за по дълго време.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Popular Receipes